SportsImproVR brengt Virtual Reality naar het trainingsveld. Of het nu een tennisbaan is, een honkbalveld of een andere locatie, Virtual Reality is de perfecte aanvulling op een reguliere training.

Met behulp van Virtual Reality kun je niet alleen je techniek verbeteren, maar ook je tactisch inzicht en je kunt je zelfs virtueel voorbereiden op wedstrijden. Ook kracht en agility oefeningen kun je doen in Virtual Reality en dat kan op een speelse manier en in een inspirerende omgeving waardoor zelfs dit soort saaie oefeningen leuk en uitdagend worden. Voor Virtual Reality training heb je geen veld nodig, geen mooi weer of een coach of teamgenoot om je te helpen; als speler kun je dit individueel doen wanneer je wil. Omdat alles door computers wordt bepaald zijn alle oefeningen meetbaar, waardoor spelers en coaches direct inzicht krijgen in de resultaten en vooruitgang. Bovendien biedt Virtual Reality mogelijkheden die in de echte werkelijkheid niet mogelijk zijn. Een bal stil laten hangen in de lucht? Geen probleem in VR! Ook kun je een oefening herhalen onder exact dezelfde condities, terwijl in de echte wereld een bal toch iedere keer iets anders aankomt.

Dit alles maakt Virtual Reality training een effectieve, leuke, laagdrempelige en inspirerende manier om te trainen. Voor iedere doelgroep, van kinderen die net beginnen met een sport tot de top atleten die op zoek zijn naar net die kleine verbeteringen om de concurrentie te verslaan.

Joost Bosschert

Joost Bosschert is een allround software ontwikkelaar met 20 jaar ervaring in telecom en database toepassingen en een Autodesk Certified 3d ontwerper. De combinatie van die twee disciplines vormt de basis van SportsImproVR's Virtual Reality training. Als gepassioneerd softbalspeler en ervaren coach ziet hij de mogelijkheden die Virtual Reality biedt om sporters beter te maken en vertaalt die in verrassende en leerzame oefeningen die bovendien leuk zijn om te doen.

Specialiteiten

  • Softball trainer (10 years)
  • IT-specialist (20 years)
  • 3D modelling
  • Game developing

Han Hakkens

Han is sinds 1981 full time trainer / coach van beroep (KNLTB A – B - C gediplomeerd). heeft in de loop der jaren veel werk voor de KNLTB verzet, is momenteel mede-eigenaar van de tennisschool Top Tennis Training Brabant en ID Tennis Academy. In de periode 2013 tot 2016 heeft hij full time bij de Kim Clijsters Academy gewerkt. Vanaf 2016 is hij technologie en virtual reality gaan combineren tot een nieuwe trainingsmethode (TennisImproVR) die ervoor zorgt dat leren tennissen een nieuwe dimensie krijgt.

Specialiteiten

  • Concept creator
  • Innovator in sports
  • Bio mechanics (analysis)