Onze Virtual Reality softbaltraining biedt een uitgebreide set aan training om je te verbeteren. Slaan, fielden, pitchen of reactiesnelheid, het zit er allemaal in. Je kan trainen met de controller van de HTC Vive, maar ook met een tracker op je eigen knuppel. Bovendien kun je trainen met je hele lichaam met trackers op je heup en voeten. Met je eigen spelersprofiel worden je resultaten opgeslagen dus kun je perfect zien hoe je vooruitgaat.

De training is gemaakt voor zowel fastpitch als slowpitch softbal.

Slaan

De batting practice training biedt letterlijk ongekende mogelijkheden. Uiteraard kun je de snelheid, spin en de locatie van de pitch instellen, maar je kan ook de bal onzichtbaar maken op een deel van de baan. Daarnaast wordt de baan van je knuppel vastgelegd dus je kan na een swing meteen zien of het goed ging. Met de eyetracking optie wordt ook vastgelegd waar je naar kijkt; naar de pitcher als zij de bal loslaat of naar de bal. En als je slaat, kijk je dan al naar het homerunhek?
 
Daarnaast heeft de batting practice oefening een shutterglasses stand. Hiermee wordt je beeld steeds even zwart waardoor je beter leert anticiperen op de baan van de bal.
 
Verder is er een oefening om je stootslagen te verbeteren en om de spin van de bal goed te leren zien. Ook slaan van een multifunctionele tee is ingebouwd. Kies de plek waar je de bal wil raken (binnenkant, buitenkant) en de hoogte en bepaal de richting die je wil trainen. Zorg dan dat je alle vijf de ballen in de rij raakt, dan draai je niet te vroeg je schouder open.

Fielden

De fielding module biedt voor ieder wat wils. Een simpele vangtraining voor kinderen die nog wat bang zijn voor de bal, waarin je geleidelijk de snelheid en afstand kan aanpassen om ze te laten wennen. En een volledige fielding training op geslagen ballen waarbij je kan werken aan grondballen en hoge ballen op je eigen veldpositie. De snelheid en de range links en rechts van je is in te stellen dus je kan het zo moeilijk maken als je zelf wil. In je spelersprofiel worden je resultaten opgeslagen en die kun je uiteraard terugkijken.
 
Daarnaast heeft de fielding oefening een shutterglasses stand. Hiermee wordt je beeld steeds even zwart waardoor je beter leert anticiperen op de baan van de bal.

Pitchen

Mechanics, armsnelheid, legdrive en focus. De belangrijkste onderdelen van het pitchen zitten in deze module. Verbeter je mechanics met een groot fietswiel naast, werk aan je armsnelheid door een bal in te halen en leer te focussen doordat beeld en geluid om je heen vervagen. Voor de legdrive oefening heb je de aanvullende trackers nodig en dan kun je trainen om ver te springen.

Reactie

Hoe snel ben je met je hand naar de bal? Deze oefening traint je daarin. Met stilhangende ballen net voor je of met ballen die op je af komen. De grootte en snelheid kun je instellen, dus ook hier kun je het steeds moeilijker maken. Ook hier worden de resutaten opgeslagen in je spelersprofiel.