De module Tennis-ImproVR heeft Virtual Reality trainingen (oefenstof) voor tennisspelers, tennistrainers en tenniscoaches en zijn zo ontworpen dat iedereen zijn eigen visie hierin kan toepassen en trainen.

Waarom Virtual Reality?

De ervaring leert dat de fun-factor, gamification, persoonlijke uitdaging, highscores en analyse in Virtual Reality zorgen voor een andere manier van leren. De aanvulling die de Tennis-ImproVR op de baantraining geeft zorgt bij de speler voor snelle en nieuwe inzichten die met de standaard baantrainingen nooit teweeg gebracht konden worden.

Op dit moment zijn de onbegrensde mogelijkheden van Virtual Reality gebruikt voor het trainen van technische- en fysieke aspecten. We zijn bezig om ook Virtual Reality trainingen te ontwikkelen voor het tactische–, mentale–, emotie aspect en de wedstrijd.

Techniek

De technische trainingen omvatten momenteel voor bijna alle tennistechnieken oefeningen. (single shots, multi shots, handfeeds en ballenkanon). Deze zijn te gebruiken op alle niveaus van kidstennis (blauw-wit-rood-oranje- groen), junior en senior. De technische trainingen breiden zich snel uit.

Fysiek

Het fysieke gedeelte omvat veel voetenwerk en snelheidstrainingen. Momenteel zijn we bij deze oefeningen de feedback aan het programmeren volgens het realtime tennis principe.

Strategie

Het nabootsen van wedstrijdsituaties is één van de krachten van Virtual Reality. Tactische principes worden door programmeurs vertaald in krachtige simulaties die door spelers opgelost moeten worden. Elk detail van het spel is nu bestuurbaar en te controleren. De feedback die de speler on screen krijgt zorgt direct voor de perfecte leeromgeving.

Emotie en Mentale

Wedstrijdoefeningen voor mentale en emotionele vaardigheden worden speciaal per persoon geprogrammeerd om deze specifieke handelingen eigen te maken.